Hogyan előzhetjük meg a festékbevonat felhősödését

BESA, Tudástár

A festékbevonat felhősödése meglehetősen gyakori hibajelenség a javítófényezés során, amely főleg a metál színek, például ezüst vagy arany árnyalatok felhordásakor jelentkezik.A felhősödés a festékbevonatban jelentkező hiba. Ha ismeri azokat az okokat amik által kialakul és a folyamatot amellyel megakadályozhatja azok megjelenését, akkor a javítás jövedelmezőbb lesz.

Hogyan előzhetjük meg a festékbevonat felhősödését?

A felhősödés szabálytalan csíkok vagy foltok formájában és különböző árnyalatokban jelenik meg a befejező festékbevonat felhordása után. Egyes területeken világosabb, másokon sötétebb csíkok láthatók.

A festékbevonat felhősödése általában az alumínium részecskék szabálytalan és véletlenszerű elhelyezkedése miatt következik be a javított felületen. Az eljárás, miként a szakember alkalmazza, meghatározza a részecskék az alkatrészen való elhelyezésének módját. A fémrészecskék az elrendezésüktől függően egyik vagy másik irányba visszaverik a fényt, ami az árnyalatok és a színtelítettség lehetséges eltéréseit eredményezheti.
Mint korábban említettük, a javítási folyamat során a felhősödés általában metál színeknél jelentkezik, főleg a szürke és a pezsgő szín árnyalatainál. Nézzük most azokat az okokat, amelyek a javítófényezésében a hibákhoz vezetnek és ezek lehetséges megoldásait:

A felhősödés okai a javítófényezés során

A hiba megjelenésének okai több tényezőre vezethetők vissza:

1. A szórópisztoly helytelen szögben való alkalmazása

A festési folyamat során a felhősödés elkerülése érdekében a festéket úgy kell felhordani, hogy a szórópisztoly teljesen merőleges legyen a felületre úgy, hogy a szóráskép egyenletesen érje a teljes alkatrészt. Ellenkező esetben a pisztoly helytelen helyzete a termék egyenetlen eloszlását
okozza a felület különböző területein, ami elősegíti a homályosodást vagy a felhősödést. Ezenkívül a szórópisztoly ravaszt egészen a végéig meg kell nyomnia, a pigmentek egyenletes porlasztása érdekében.

2. Az eszköz nem megfelelő állapota és beállítása

A szórópisztolynak jó állapotúnak, rendszeresen karbantartottnak és tisztának kell lennie ahhoz, hogy biztosítsa a termék megfelelő, szennyeződésmentes áramlását. Az alumínium részecskék egyenletes eloszlása érdekében ajánlatos egy próbafújás elvégzése. Papír vagy karton segítségével ellenőrizze a szóráskép méretét és alakját. Ha a minta hibás, ellenőrizze, hogy a levegő kupak, a pisztolyfúvóka és a festéktű jó állapotban van-e.
Ezenkívül a szokásos módon mindig állítsa be a szórópisztolyt a termék műszaki adatlapjának utasításai alapján.

3. A rétegek hibás átfedése

A rétegek nem megfelelő átfedése a felvitt termék mennyiségének szabálytalan eloszlását okozza, ami a festékbevonat esetleges felhősödéséhez vezethet. Ha túl sokáig vár a rétegek között, váltakozó csíkok jelennek meg, ami a színhomályosodást eredményezi.

4. Az effekt réteg hiánya

Metál színeknél fokozottan ajánlott az alkatrész felületétől valamivel nagyobb távolságra való felvitele az utolsó effekt hatású bevonatnak, hogy a fémszemcséket egyenletesen eloszlassuk Ez az egyenletes és vékony réteg elengedhetetlen a megfelelő eredményhez a metál kétrétegű és háromrétegű színeknél.

5. Nem megfelelő festékviszkozitás

A nem megfelelő viszkozitású keverék akadályozza az alumínium részecskék eloszlását a festékbevonatban, ami iránybeli eltéréseket okoz. Éppen ezért ismételten elengedhetetlen a műszaki adatlapon szereplő adatok betartása. A lassú párolgású hígítók használata elősegíti az alumínium részecskék megfelelő eloszlását és összekapcsolódását.

6. Helytelen lakkbevonat felhordási technika

Ha az első átlátszó bevonatréteget túlzott nyomással vagy az alkatrésztől túl kistávol ságra hordja fel, az alumínium részecskék eltávolítását okozhatja a felületről, ami homályosodáshoz vagy felhősödéshez vezethet. Különös figyelmet kell fordítani a lakkbevonat egyenletesen felhordására.

A hibajelenség megelőzésének lépései

Más festési hibáktól eltérően a festékbevonat felhősödése méretétől vagy kiterjedésétől függetlenül, arra kényszeríti a szakembert, hogy megismételje fényezési folyamatot.

1. Felületi vizsgálat
Miután a lakkbevonat megszáradt, alaposan ellenőrizze a kialakult hiba mértékét.

2. Ismételje meg a festékbevonat felhordását
Ha homályosodást vagy felhősödést észlel a felületen, akkor nincs más dolga, mint újra felvinni a festékbevonatot, ezúttal figyelembe véve a bejegyzésben leírt összes okot.